ÉS LA FILOSOFIA UN INVENT GREC O UNA EXPERIÈNCIA UNIVERSAL?

De Cafè Filosòfic Pensa
La revisió el 19:33, 16 oct 2022 per Sara (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «{{Acte |Data=2022/10/15 |Lloc=La Central Raval |Titol=ÉS LA FILOSOFIA UN INVENT GREC O UNA EXPERIÈNCIA UNIVERSAL? |Ponent=Luis Roca Jusmet |Descripcio presentacio=Lu...».)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Salta a:navegació, cerca
Data 2022/10/15
Lloc La Central Raval
Titol ÉS LA FILOSOFIA UN INVENT GREC O UNA EXPERIÈNCIA UNIVERSAL?
Ponent Luis Roca Jusmet
Descripció Luis Roca Jusmet es escriptor i filòsof. Ha treballat com a catedràtic de secundària i com a professor associat al Departament de Filosofia de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Ha escrit dos llibres “Redes y obstáculos” ( Editorial Club Universitario, 2010) i “Ejercicios espirituales para materialistes. El diálogo (im)posible entre Pierre Hadot y Michel Foucault” ( Editorial Terra Ignota, 2017). Ha escrit articles amb diversos llibres i revistes i col•labora habitualment amb les revistes Paideia, Enrahonar i Dorsal. El seu canal de youtube és “luis roca Jusmet la actualidad de la filosofia” i el seu blog “Materiales para pensar”. La seva recerca filosòfica està centrada en les propostes de transformació d´un mateix i la idea de vida veritable en el marc de les propostes ètiques i polítiques pel món contemporani.
Bibliografia Billeter, Jean-François ( 2018) Contre François Jullien París : Editions Allia

- (2009) Cuatro lectures sobre Zhuangzi ficacia. Madrid: Siruela. - (2001). Un sabio no tiene ideas. Madrid: Siruela. - (2005) La China da que pensar Barcelona : Antrhopos - (2005). Del «tiempo»: Elementos para una filosofía del vivir. Madrid: Arena Libros. - (2007). Nutrir su vida: Más allá de la felicidad. Buenos Aires: Katz. - ( 2010). Las transformaciones silenciosas. Barcelona: Ediciones Bellaterra.

François Jullien ( 1951) és un filòsof francès que vol fer una recerca sobre el que no ha pensat mai la tradició filosòfica que comença a Grècia i continuà a Europa. Per fer-ho fa un viatge geogràfic, lingüístic i cultural a Xina i als seus textos clàssics. La seva conclusió és que el camí del pensar xinès, molt interessant, és diferent al pensar filosòfic. Ni millor ni pitjor. Fa un pont que li permet pensar filosòficament idees que són d’un camí del pensar diferent a la filosofia. Jean-François Billeter (1939) sinòleg i filòsof francès, escriu el llibre “Contra François Jullien” per reivindicar el pensament xinès com manifestació concreta d´aquesta experiència universal que és la filosofia. El debat ens interpel•la sobre el que hem d´entendre avui per filosofia.