UTOPIA I DEMOCRÀCIA A l’OBRA DE MIGUEL ABENSOUR

De Cafè Filosòfic Pensa
La revisió el 14:31, 28 maig 2023 per WikiSysop (discussió | contribucions) (WikiSysop ha mogut "Acte" a UTOPIA I DEMOCRÀCIA A l’OBRA DE MIGUEL ABENSOUR)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Salta a:navegació, cerca
Data 2023/05/20
Lloc La Central Raval
Titol UTOPIA I DEMOCRÀCIA A l’OBRA DE MIGUEL ABENSOUR
Ponent Jordi Riba
Descripció Jordi Riba es professor de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona i professor visitant de la Universitat Paris8.També és membre associat del seu laboratori "Logiques contemporaines de la philosophie". La seva investigació actual es centra en l’estudi del paper de la filosofia a les formes democràtiques emergents. Anteriorment, a part del seu treball sobre el filòsof francès del segle XIX Jean-Marie Guyau, ha desenvolupat el tema de la crisi permanent com a eina interpretativa de la modernitat. Ha publicat, entre d’altres, Republicanismo sin república, (Barcelona, Bellaterra, 2014), Alain Badiou: lo político y la política (Barcelona, Gedisa, 2019), La crisis permanente (Barcelona, NED, 2021); Miguel Abensour: la democracia contra el Estado (Barcelona, Gedisa, 2022); igualment, ha co-coordinat, La Fraternité réveillée, (París, l’Harmattan, 2016); Un nouveau regard sur la solidarité, (Paris, l’Harmattan, 2018); 33 conceptos para disolver las medidas político-sanitarias en la pandemia (Barcelona, Terra Ignota, 2021), Jean-Marie Guyau et ses contemporains (Lyon, ENS-Lyon, 2023); Acontecimiento en lo humano actual (Madrid, Casus belli, 2023).
Bibliografia Miguel Abensour, Por una filosofía política crítica (Barcelona, Anthropos, 2007)

Miguel Abensour, La democracia contra el Estado (Madrid, La Catarata, 2017) Miguel Abensour, La Utopía de Thomas Moro a Walter Benjamin (Madrid, Dado, 2022) Jordi Riba, La crisis permanente (Barcelona, NED, 2021) Jordi Riba, Miguel Abensour: la democracia contra el Estado (Barcelona, Gedisa, 2022)

La pregunta sobre la democràcia no deixa de aclaparar-nos. Des de diverses posicions ens arriben formes diferents de concebre-la, a vegades fins i tot oposades entre elles. Miguel Abensour (Paris, 1939-2017),va ser un dels teòric de la política que va entomar el repte de definir la democràcia des de la perspectiva benjaminiana dels vençuts. Per aquesta raó, el resultat no només és original, sinó també encoratjador.