Diferència entre revisions de la pàgina «Alina Mierlus»

De Cafè Filosòfic Pensa
Salta a:navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «{{Ponent |Nom=Alina |Cognoms=Mierlus }}».)
 
 
Línia 2: Línia 2:
 
|Nom=Alina
 
|Nom=Alina
 
|Cognoms=Mierlus
 
|Cognoms=Mierlus
 +
|Biografia=Alina Mierlus és graduada en Filosofia i actualment cursa un màster de Pensament Contemporani a la Facultat de Filosofia de la UB. Abans d’introduir-se a la Filosofia havia estudiat Informàtica a Romania i després a Catalunya, on va començar a col·laborar amb diversos projectes de l'àmbit delprogramari lliure i del coneixement obert. Fou part de l'equip del Festival de Filosofia Barcelona Pensa on, des de la primera edició, hi va organitzar diverses activitats sobre pensar la tecnologia, sobre estètica o audioguies filosòfiques. Ara mateix la seva recerca se centra en la intersecció entre el pensar i la intel·ligència artificial."
 
}}
 
}}
 +
"Em podria aturar aquí." És una frase prestada de Catherine Malabou, que fa uns anys escrigué en un assaig titulat "Métamorphoses de l'Intelligence. Que faire de leur cerveau bleu?" on explora una possibilitat de reflexionar sobre la Intel·ligència Artificial o, millor dit, sobre les tres metamorfosis de la intel·ligència. "Em podria aturar aquí" té un doble sentit: per una part, ens mostra la inquietud que ens generen aquestes tecnologies i, per l'altra, mostra com la filosofia a vegades es queda a l'altre costat de la ciència, ignorant qüestions clau com els darrers desenvolupaments en la biologia, la física o les tecnologies digitals.
 +
El filòsof Jacques Derrida en un dels seus textos sobre la fundació del "Collège International de Philosophie" es refereix a la intel·ligència artificial com a tecnologia de traducció. I, més recentment, el nou realisme encapçalat pel Markus Gabriel afirma que la intel·ligència artificial no existeix. 
 +
En aquesta sessió ens aproparem a tots aquests debats i intentarem veure d'on es pot pensar allò que avui és el hype du jour i intentarem plantejar la pregunta: "No és, potser, la idea de la intel·ligència artificial més antiga que ens pensem, remuntant-se als inicis de la filosofia?"

Revisió de 15:38, 30 maig 2019

Biografia

Alina Mierlus és graduada en Filosofia i actualment cursa un màster de Pensament Contemporani a la Facultat de Filosofia de la UB. Abans d’introduir-se a la Filosofia havia estudiat Informàtica a Romania i després a Catalunya, on va començar a col·laborar amb diversos projectes de l'àmbit delprogramari lliure i del coneixement obert. Fou part de l'equip del Festival de Filosofia Barcelona Pensa on, des de la primera edició, hi va organitzar diverses activitats sobre pensar la tecnologia, sobre estètica o audioguies filosòfiques. Ara mateix la seva recerca se centra en la intersecció entre el pensar i la intel·ligència artificial."

"Em podria aturar aquí." És una frase prestada de Catherine Malabou, que fa uns anys escrigué en un assaig titulat "Métamorphoses de l'Intelligence. Que faire de leur cerveau bleu?" on explora una possibilitat de reflexionar sobre la Intel·ligència Artificial o, millor dit, sobre les tres metamorfosis de la intel·ligència. "Em podria aturar aquí" té un doble sentit: per una part, ens mostra la inquietud que ens generen aquestes tecnologies i, per l'altra, mostra com la filosofia a vegades es queda a l'altre costat de la ciència, ignorant qüestions clau com els darrers desenvolupaments en la biologia, la física o les tecnologies digitals. El filòsof Jacques Derrida en un dels seus textos sobre la fundació del "Collège International de Philosophie" es refereix a la intel·ligència artificial com a tecnologia de traducció. I, més recentment, el nou realisme encapçalat pel Markus Gabriel afirma que la intel·ligència artificial no existeix.  En aquesta sessió ens aproparem a tots aquests debats i intentarem veure d'on es pot pensar allò que avui és el hype du jour i intentarem plantejar la pregunta: "No és, potser, la idea de la intel·ligència artificial més antiga que ens pensem, remuntant-se als inicis de la filosofia?"